Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Μορφωτικός Όμιλος Βελβεντού Κοζάνης:                             Θεατρική παράσταση «Μαρία Πενταγιώτισσα» 29 & 30 Ιουνίου

maria pentagiotissa
Η Θεατρική Ομάδα του Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Μποστ «Μαρία Πενταγιώτισσα».
Το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουνίου στο Ανοιχτό θέατρο-Γήπεδο 
Βελβεντού ώρα 21.00
Είσοδος 3 ευρώ

Ευχαριστήριο του Γ.Ν. «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ»-«ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ»


mamatseio Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Ν. «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ»-«ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ» που με την υπ΄αριθμ. 388/12-6-2013 απόφαση του έκανε την αποδοχή δωρεάς ενός καινούριου, σύγχρονου ασθενοφόρου πλήρως εξοπλισμένου
, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΕΚΑΒ, επί οχήματος FIAT DUCATO 35-2.3 DIESEL MULTIJET από τους αδελφούς Συμεωνίδη εις μνήμη του αείμνηστου αδελφού τους κορυφαίου Ορθοπεδικού, Ομότιμου Καθηγητού στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών κ.Παναγιώτη Συμεωνίδη για το Γ.Ν. Πτολεμαϊδας «Μποδοσάκειο».

Συγχαίρει και ευχαριστεί θερμά τους αδερφούς κα.Ελένη Συμεωνίδου-Μουρατίδου, κα.Μαίρη Συμεωνίδου- Μουρατίδου, κα.Σοφία Συμεωνίδου-Ιεροδιακόνου και κ.Δημήτριο Συμεωνίδη για την κορυφαία πράξη αλτρουισμού με την δωρεά του εν λόγω ασθενοφόρου που θα ενισχύσει τον στόλο των ασθενοφόρων του Γ.Ν. Πτολεμαϊδας αναβαθμίζοντας τις δυνατότητες διακομιδής ασθενών.

Συγχαρητήρια στους Τελειόφοιτους Μαθητές του 4ου Γενικού Λυκείου Κοζάνης

 4o geniko likeio kozanisΟ Διευθυντής του 4ου Γενικού Λυκείου Κοζάνης κ. Γιαννακόπουλος Χαράλαμπος και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου συγχαίρουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ Τάξης για την προσπάθεια που κατέβαλλαν σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Παρά τις αντίξοες συνθήκες της εποχής μας και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων, οι επιδόσεις τους υπήρξαν εξαιρετικές.
Κατάφεραν να συγκεντρώσουν μεγάλο αριθμό μορίων με αποτέλεσμα να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν υψηλόβαθμες σχολές, πραγματοποιώντας με αυτόν τον τρόπο τα όνειρά τους.
    Και για όσους μαθητές μας δεν κατάφεραν να φτάσουν στο στόχο τους, ας μη σταθεί αυτό τροχοπέδη για τη μετέπειτα ζωή τους, αλλά αντίθετα να αποτελέσει κίνητρο για νέες προσπάθειες.
   Αξίζουν συγχαρητήρια και στους γονείς των μαθητών μας για την υποστήριξη στο δύσκολο αγώνα των παιδιών τους. Είμαστε σίγουροι ότι την ίδια ψυχική δύναμη, αντοχή και υπομονή θα επιδείξουν σε κάθε βήμα της ζωής τους.
   Σας ευχόμαστε να αδράξετε κάθε ευκαιρία που θα σας παρουσιαστεί στη ζωή σας, χωρίς να χάσετε τη ζωντάνια και τον αυθορμητισμό των νεανικών σας χρόνων.
 Θερμά συγχαρητήρια και καλή σταδιοδρομία!

police 

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην επαρχιακή οδό Πτολεμαΐδας – Ερμακιάς

Χθες (24-06-2013) το απόγευμα, στην επαρχιακή οδό Πτολεμαΐδας – Ερμακιάς, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 37χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας της και ανετράπη με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 13χρονου ημεδαπού  συνεπιβάτη και τον τραυματισμό του οδηγού.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πτολεμαΐδας.


«Παραμυθένιες» Κυριακές στο Δημοτικό Κήπο Κοζάνης την Κυριακή 30 Ιουνίου


Συνεπής στο ραντεβού του για τέταρτη χρονιά ο Σύλλογος Φίλων Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης διοργανώνει, αρχής γενομένης αυτή την Κυριακή 30 Ιουνίου 2013 και ώρα 11 το πρωί, το πρόγραμμα «Παραμυθένιες» Κυριακές στο Δημοτικό Κήπο.
Μετά την επιτυχημένη πορεία του προγράμματος τα προηγούμενα τρία  χρόνια, οι συνεργασίες με παιδαγωγούς, ερασιτέχνες ηθοποιούς, μουσικούς, βιβλιοπωλεία της πόλης και εργαστήρια κατασκευών συνεχίζονται και εμπλουτίζονται.
Οι «Παραμυθένιες» Κυριακές στο Δημοτικό Κήπο απευθύνονται σε παιδιά του νηπιαγωγείου και του δημοτικού και στόχο έχουν να φέρουν τους μικρούς φίλους κοντά στο παιδικό βιβλίο και στη διαδικασία της αφήγησης, μέσα από τη μουσική σύμπραξη, τα θεατρικά παιχνίδια και τις κατασκευές, στο χώρο του δημοτικού Κήπου.
Οι «Παραμυθένιες» Κυριακές επιθυμούν να αποτελέσουν εργαλείο για τη δημιουργική ψυχαγωγία των μικρών παιδιών με την ελπίδα να βρουν το μαγικό κλειδί που ανοίγει το κουτί της φαντασίας, να πάρουν θετική ενέργεια και να περάσουν ποιοτικά το χρόνο τους.
Το πρόγραμμα για τις πρώτες δύο  Κυριακές περιλαμβάνει:
30/6/2013 και ώρα 11 π.μ. Ερασιτέχνες ηθοποιοί της πόλης μας,  «Μια φορά και έναν καιρό….χάσαμε το θησαυρό».
7/7/2013 και ώρα 11 π.μ. Παιδικός σταθμός «Λιλιπούπολη», «Πειρατές στο Δημοτικό Κήπο».
Όλα είναι έτοιμα και σας περιμένουμε με μοναδικές αποσκευές το κέφι και τη φαντασία.

epilogi spoudes

Ενημερωτική εκδήλωση :«Επιλέγω: Σπουδές στον τόπο μου – Οι σπουδές στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας» την Πέμπτη 27 Ιουνίου.


To TEI Δυτικής Μακεδονίας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας – Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Επιλέγω: Σπουδές στον τόπο μου – Οι σπουδές στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας» την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013, 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των υποψηφίων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης – οι οποίοι αυτές τις μέρες καλούνται να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο και να επιλέξουν «δρόμους» σπουδών – για τη νέα ακαδημαϊκή οργάνωση του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, τα προγράμματα σπουδών όλων των τμημάτων, τη φοιτητική ζωή, τις παροχές, τις δυνατότητες μεταπτυχιακών σπουδών και τις επαγγελματικές προοπτικές.
Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν επίσης, μαθητές όλων των τάξεων Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, γονείς καθώς και εκπαιδευτικοί που εφαρμόζουν τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και εκπονούν προγράμματα Αγωγής Σταδιοδρομίας.
Τις ενημερωτικές παρουσιάσεις θα κάνουν μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού των τμημάτων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Στο τέλος της εκδήλωσης θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να θέσουν ερωτήσεις.
Από τα στελέχη του ΚΕΣΥΠ θα δοθούν πληροφορίες για τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Φλώρινας.