Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013Πρόσληψη 60 ατόμων, διαφόρων ειδικοτήτων, στον ΑΗΣ Αγ.Δημητρίου, για 8 μήνες.


 H ΔΕΗ ανακοινώνει την  πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εξήντα (60) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: http://www.kozan.gr/?p=110122


Δωρεάν εκδρομή του Σωματείου Συνταξιούχων Κοζάνης την Κυριακή 30/06.Δωρεάν εκδρομή του Σωματείου Συνταξιούχων Κοζάνης στο Σπαρμό Ελασσόνας Λεπτοκαρυά την Κυριακή 30/06, με ώρα αναχώρησης 07:30 το πρωί, από την κεντρική πλατεία Κοζάνης.

Εγγραφές για την δωρεάν εκδρομή στο γραφείο του Σωματείου καθημερινά από ΤΡΙΤΗ 25/6 μέχρι την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/6

Ώρες εγγραφής από 9:00 μέχρι 12:00 

                                                                                                                                ktel


atm

Αυτόματο τραπεζικό μηχάνημα (ΑΤΜ) τοποθετήθηκε στην Αιανή για να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Ο Δήμος Κοζάνης μετά από συντονισμένες ενέργειες και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και την διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς – ΑΤΕ, παραχώρησε χώρο στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου Αιανής, όπου τοποθετήθηκε αυτόματο τραπεζικό μηχάνημα (ΑΤΜ), προς εξυπηρέτηση και κάλυψη των συναλλαγών των συνδημοτών μας (πολιτών και επιχειρήσεων) και λειτουργεί γι’ αυτόν τον σκοπό από την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.
 Η διαδικασία τοποθέτησης του εν λόγω μηχανήματος, ξεκίνησε μετά από αίτημα του Τοπικού Συμβουλίου Δημοτικής Ενότητας Αιανής, το οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την αγορά και συνεργασία. Επίσης ο Δήμος Κοζάνης ευχαριστεί δημόσια για την άμεση ανταπόκριση και συνεργασία και την διοίκηση τις τράπεζας ΑΤΕ-Πειραιώς.

Ευχαριστήριο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κοζάνης.

karkinopathon

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Κοζάνης ευχαριστεί δια του τύπου τους:
 • Γιώργο Πατσώνα και το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Κοζάνης,
 • τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Κοζάνης,
 • την Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Δυτικής Μακεδονίας και τέλος
 • τις Παλαίμαχες Αθλήτριες της Δυτικής Μακεδονίας και
 • τις Παλαίμαχες Αθλήτριες Θεσσαλονίκης
για την συμβολή τους στον αγώνα μπάσκετ που έγινε στις 16/6/2013 και τα έσοδα του οποίου δόθηκαν στον σύλλογό μας.
Για ΔΣ,
Η Πρόεδρος
Φανή Δινοπούλου

265 προσλήψεις, επιστηµονικού και ειδικευµένου προσωπικού, στις αρχαιολογικές ανασκαφές, από τη Λ’ ΕΠΚΑ, σε Μαυροπηγή και Κόμανο – Yποβολή αιτήσεων από από 18/06/2013 έως 25/06/2013

Διαβάστε περισσότερα: http://www.kozan.gr/?p=110158

enosi_yapllilon

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης εκφράζει τη συμπαράσταση προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης εκφράζει τη συμπαράσταση προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ μετά από την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την δημόσια τηλεόραση.

Πίσω από τους αριθμούς, πίσω από τις στατιστικές και τις πολιτικές αποφάσεις, υπάρχουν εργαζόμενοι άνθρωποι και οι οικογένειές τους οι οποίοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση. Στη θέση αυτή άλλωστε λόγω των επιταγών της τρόικας και της υφεσιακής πολιτικής (που τελικά αποδείχτηκε λάθος) έχουν βρεθεί (και αν δεν αλλάξει κάτι  θα βρεθούν) χιλιάδες συνάνθρωποί μας.
Το επιχείρημα περί εξυγίανσης της ΕΡΤ δεν πείθει ουσιαστικά κανέναν, γιατί η λογική του “πονάει πόδι κόβω πόδι” είναι αν όχι απάνθρωπη τουλάχιστον αναποτελεσματική. Είναι ακατανόητο γιατί δεν μπορεί να εξυγιανθεί η ΕΡΤ, ενώ είναι ακόμη “στον αέρα”. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί επίσης ο πολυσήμαντος -και βαρυσήμαντος- όρος “δημόσιος αλλά όχι κρατικός” αναφορικά με τον νέο φορέα που πρόκειται να ιδρυθεί.
Εκφράζουμε την ανησυχία μας, μήπως από εδώ και στο εξής κάθε οργανισμός-φορέας που δεν κρίνεται υγιής από την τρόικα, είτε θα αποκρατικοποιείται είτε θα καταργείται, άσχετα εάν είναι δυνατή η μετατροπή του σε υγιή, άσχετα εάν ορισμένα δημόσια αγαθά δεν μπορούν να μετρηθούν σε Ευρώ. Το μόνο που είναι σίγουρο, είναι ότι εάν τελικά η κυβέρνηση εμμείνει στις απόψεις της και κρατήσει την ΕΡΤ κλειστή, την τύχη της ΕΡΤ θα ακολουθήσουν και άλλοι.

Ένωσαν τη δημοτική βιβλιοθήκη Κοζάνης με τον Άγιο Νικόλαο....

Εκδηλώσεις και δράσεις που απευθύνονται κυρίως σε παιδιά, αλλά στοχεύουν και στην εμπλοκή γονέων και ενηλίκων πραγματοποιεί και φέτος το καλοκαίρι, για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης σε συνεργασία με το Future Library και την υποστήριξη του ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος. Σήμερα τα παιδιά “ένωσαν” τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης με την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, τοποθετώντας τα σχετικά σύμβολα κατεύθυνσης.
troxaia


Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος- Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.
 Η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα και ενόψει του εορταστικού τετραημέρου της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος 2013, από 21.06.2013 έως και 24.06.2013,λαμβάνει αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Ο σχεδιασμός των μέτρων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης επιχειρησιακού σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για πλήρη και συνεχή δραστηριοποίηση, συντονισμό και εποπτεία όλων των Υπηρεσιών Τροχαίας προκειμένου να εξασφαλιστούν οι συνθήκες ομαλής και ασφαλής οδικής κυκλοφορίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της Χώρας.
Ειδικότερα, ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει :
 • Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.
 • Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
 • Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
 • Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
 • Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων(ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
 • Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.)
 • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
 • Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
 • Ενημέρωση των πολιτών μέσω του Γραφείου Τύπου, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.
Επισημαίνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σεαυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.
Κατά το εορταστικό τετραήμερο θα ισχύει η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως ακολούθως :
 • Παρασκευή (21-6-2013) : 16.00-22.00
 • Σάββατο (22-6-2013)       : 08.00-13.00
 • Δευτέρα Αγίου Πνεύματος (24-6-2013): 16.00-23.00
Σε περίπτωση που κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οι οδηγοί παρακαλούνται :
 • να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση
 • να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας  
 • να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου
 • να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους
 • σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου κατά την περίοδο εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος
Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και την καλύτερη διαχείριση και βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας, κατά το τετραήμερο εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω :
 1. 1.       Την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013 για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 16:00 έως 22:00 και το Σάββατο 22 Ιουνίου 2013 για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 08:00 έως 13:00, θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:
α)    Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ  145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).
β)    Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).
γ)    Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.
δ)    Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

 1. 2.       Τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013 για το ρεύμα εισόδου και από ώρα 16:00 έως 23:00 θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις :
α)    Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ  145 έως τη Χ/Θ  205+800 (κόμβος Ρίου)
β)    Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (Χ.Θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).
γ)    Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
δ)    Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

3.     Την Κυριακή 23 Ιουνίου 2013 δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.
                  
4.    Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας :
α)    Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια (ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης), τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.
β)    Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
γ)    Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.
δ)    Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.
ε) Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδεμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών από τα διόδια Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.
στ) Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.
ζ) Τα βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά.
η) Τα φορτηγά οχήματα του εθελοντικού Οργανισμού « Το χαμόγελο του Παιδιού».
Επισημαίνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία, με αφορμή την επικειμένη εορταστική περίοδο, κατά την οποία αναμένεται αυξημένη κυκλοφορία οχημάτων σε όλη τη χώρα, υπενθυμίζει και πάλι σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.
Στο πλαίσιο αυτό συνιστά στους πολίτες :
 • Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημα τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.
 • Να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
 • Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.
 • Να μη χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.
 • Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.
 • Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.
 • Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.
 • Να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός κ.λπ.).
 • Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.
 • Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.

Συγκέντρωση ειδών για Χαριστικό – Ανταλλακτικό Παζάρι την Κυριακή 30 Ιουνίου.....


Η ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης, το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης και ο Σύλλογος Κοινωνιολόγων με την υποστήριξη του επαγγελματικού οδηγού entopiseto.gr διοργανώνουν τηνΚυριακή 30 Ιουνίου, από τις 6:00 το απόγευμα ως τις 12:00 το βράδυ, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Χαρισίου Μούκα, το 2ο χαριστικό-ανταλλακτικό παζάρι:
«Πότε θυμάσαι να χάρισες κάτι στον εαυτό σου»;
«Μη πετάτε τίποτα», λοιπόν και κατά το διάστημα προετοιμασίας του παζαριού, από 19 έως 28 Ιουνίου, μπορείτε να φέρνετε: βιβλία, παιχνίδια, μικροαντικείμενα, μικροσυσκευές, διακοσμητικά είδη (εκτός ρούχων και παπουτσιών) στο χώρο του entopiseto.gr, που βρίσκεται στην οδό Δημοκρατίας 38τις ώρες από 18:00 έως 20:00. Μόνη προϋπόθεση τα αντικείμενα να είναι καθαρά, λειτουργικά και σε καλή κατάσταση.
Την ημέρα του παζαριού, όποιος θέλει και έχει τη δυνατότητα, μπορεί να φέρνει αντικείμενα τα οποία δεν του είναι πλέον «χρήσιμα», αλλά μπορούν να αποκτήσουν αξία χρήσης για κάποιον άλλον και να τα ανταλλάξει με ότι επιθυμεί. Η προσκόμιση ειδών δεν είναι υποχρεωτική, καθώς κάποιος μπορεί να πάρει κάποιο αντικείμενο χωρίς να αφήσει κάποιο άλλο.
Από την πρωτοβουλία δεν θα προκύψει κανένα χρηματικό κέρδος, καθώς ο μοναδικός στόχος είναι η δημιουργία ανθρώπινων δεσμών και η αναγέννηση της ανταλλακτικής αξίας μας, ως μια μορφή ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης των αγαθών. Μια προσπάθεια που στόχο έχει – έστω και για λίγο – την ανατροπή της σχέσης χρήματος και κέρδους, με τον άνθρωπο και διαπνέεται από την πίστη ότι «οι άνθρωποι είναι πάνω από τα χρήματα».
Το χαριστικό-ανταλλακτικό παζάρι εντάσσεται στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Κόντρα στο Ρατσισμό και στον Κοινωνικό Αποκλεισμό, το οποίο θα υλοποιηθεί από τις 27-30 Ιουνίου, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Χαρισίου Μούκα.
Περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τη δράση και την παράδοση των αντικειμένων, μπορείτε να αναζητήσετε στο τηλέφωνο: 6974340333 και στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@entopiseto.gr.

Πρόσκληση για συμμετοχή στην έκθεση: Φαντάσου την πόλη – Κοζάνη 2013!!!!!

Τον Οκτώβριο του 2013 θα πραγματοποιηθεί η έκθεση «Φαντάσου την πόλη: Κοζάνη 2013» , όπου θα παρουσιαστούν πολεοδομικές, αρχιτεκτονικές και εικαστικές προτάσεις, οι οποίες αφορούν στον δημόσιο χώρο της πόλης της Κοζάνης. Στόχος της έκθεσης είναι να προσκαλέσει τους κατοίκους και τους φορείς να φανταστούν το αστικό τους τοπίο και να φέρει σε επαφή πολίτες με μελετητές για τα προβλήματα του τόπου.
Η έκθεση θα πλαισιωθεί από διαλέξεις, forum συζητήσεων και παράλληλες εκδηλώσεις στο δημόσιο αστικό χώρο.
Κάλεσμα για συμμετοχή: Μελέτες πολεοδομικής, αρχιτεκτονικής και εικαστικής παρέμβασης (μη υλοποιημένες μελέτες εντός δεκαετίας), που αφορούν στο αστικό τοπίο και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κοζάνης, μπορούν να λάβουν συμμετοχή στην έκθεση. Οι ενδιαφερόμενοι για την έκθεση προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή χρειάζεται να προωθήσουν στο imaginethecitykozani@gmail.com, τίτλο μελέτης, σύντομη περιγραφή και μία ενδεικτική φωτογραφία, έως 30 Ιουνίου 2013.

Κεντρική Ιδέα και επιμέλεια: Imagine the City
Διοργάνωση: weΝτουimagine
Για λεπτομέρειες και περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.
Τηλ. επικοινωνίας: Άννα Λιάνα 6972 322891 Εύη Τσολάκη 6974 826219
Λίγα λόγια για το Imagine the City
Το Imagine the City είναι ένα σχήμα συνεργασίας μεταξύ ατόμων και φορέων, μέσα στο οποίο επινοούνται, αναπτύσσονται και υποστηρίζονται δράσεις για την εικόνα και την κουλτούρα των ελληνικών πόλεων.
Με δεδομένο ότι στο σύνολο των πολιτών υπάρχει όλη εκείνη η δημιουργική δυναμική, η οποία μπορεί να διαμορφώσει το αστικό τοπίο και τους τόπους της χώρας, ικανοποιώντας ανάγκες της Κοινωνίας, με δεδομένο ότι υπάρχουσες και αξιόλογες πρωτοβουλίες, δράσεις και έργα, μπορούν να μεγιστοποιήσουν το θετικό αντίκτυπό τους στην Κοινωνία με προϋπόθεση την συνεργασία τους, το Imagine the City συγκροτείται για να αποτελέσει μια “δεξαμενή σκέψης” που διαπραγματεύεται την αρχιτεκτονική για τα δημόσια έργα, στοχεύοντας παράλληλα στην συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών. Αναζητούνται ευέλικτες τακτικές και συνεργασίες, οι οποίες ευνοούν την ανάπτυξη ιδεών και οραμάτων και διαμορφώνουν αφορμές υλοποίησης ιδεατών έργων.
Αξίες
Κοινωνία των πολιτών. Ενημέρωση. Συμμετοχή. Συνεργασία. Φαντασιακό. Δημιουργία. Καινοτομία. Αυτοδιαχείριση. Πολιτισμός του άστεως.
Σκοπός
Η ανάδειξη της ταυτότητας του τόπου και η αστική αναγέννηση των Ελληνικών πόλεων.
Τι είναι οι εκθέσεις “Φαντάσου την πόλη”;
Στις εκθέσεις «Φαντάσου την πόλη» παρουσιάζονται μελέτες, σχέδια και μακέτες που αφορούν μία πόλη, την πόλη όπου λαμβάνει χώρα η έκθεση κάθε φορά. Έτσι ο διάλογος μεταξύ μελετητών και κατοίκων που γίνεται στον διαδικτυακό τόπο platform.imaginethecity.gr, μεταφέρεται σε πραγματικό χώρο και πλαισιώνεται από παράλληλες δράσεις. Ταυτόχρονα το ευρύ κοινό αποκτά μια εικόνα των επεμβάσεων και βελτιώσεων που μπορούν να γίνουν στην πόλη τους και καθίσταται ικανότερο να έχει άποψη, να συζητήσει και να ζητήσει, να αντιληφθεί τις δυνατότητες βελτίωσης του αστικού τοπίου, να οραματιστεί την πόλη του.

Αν κατασκευαστεί η μονάδα Πτολεμαΐδα 5 θα ευθύνεται ετησίως για τον πρόωρο θάνατο 100 ανθρώπων κάθε χρόνο!!!


Για περισσότερους από 1.200 πρόωρους θανάτους και για την επιβάρυνση κάθε νοικοκυριού με 1.000 ευρώ στην Ελλάδα ετησίως ευθύνεται η ρύπανση από την καύση λιγνίτη, σύμφωνα με την επιστημονική έκθεση της Greenpeace ‘Σιωπηλοί Δολοφόνοι’. Η έκθεση ρίχνει φως στις επιπτώσεις των 300 μεγαλύτερων ευρωπαϊκών ανθρακικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής, μεταξύ των οποίων και της ΔΕΗ, στη δημόσια υγεία. Εφόσον μάλιστα κατασκευαστεί, η νέα μονάδα στην Πτολεμαΐδα (Πτολεμαΐδα 5), θα ευθύνεται ετησίως για τον πρόωρο θάνατο 100 ανθρώπων κάθε χρόνο.

H επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή του νέου αγωγού Ερμακιάς.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή εγκρίθηκαν την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013, οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου: «Νέο εξωτερικό δίκτυο υδροδότησης οικισμών Αγίου Δημητρίου, Ρυακίου, Ακρινής, Κοιλάδας, Γαλανίου, Θυμαριάς και Κρεμαστής του Δήμου Κοζάνης από τον αγωγό Ερμακιάς».
Φορέας εκτέλεσης και λειτουργίας του έργου, είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Κοζάνης.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής σημείωσε μεταξύ άλλων: «Συμβάλουμε ενεργά στη λύση του προβλήματος που προέκυψε, παρεμβαίνοντας άμεσα και παράλληλα επιταχύνουμε τις διαδικασίες προκειμένου οι κάτοικοι των συγκεκριμένων οικισμών να υδροδοτηθούν με νερό κατάλληλο προς πόση».
Το προτεινόμενο έργο δεν θα δημιουργήσει αστάθεια στο έδαφος ούτε αλλαγές στη γεωλογική διάταξη των πετρωμάτων. Σε ότι αφορά τα υπόγεια νερά αλλάζει η πηγή υδροληψίας των οικισμών, που παρουσιάζουν προβλήματα λόγω ύπαρξης υψηλών συγκεντρώσεων χρωμίου και ως πηγή υδροληψίας θα χρησιμοποιούνται πλέον οι πηγές Ερμακιάς. Το έργο από τη φύση του δεν ενέχει κίνδυνο έκθεσης ανθρώπων ή περιουσιών σε καταστροφές από νερά αντιθέτως επιλύει ένα σημαντικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην ποιότητα του πόσιμου νερού των οικισμών.

Άρχισαν οι καταγραφές ζημιών σε Πέλλα, Ημαθία, Κοζάνη.

Ζητούμενο για τους παραγωγούς να μην πάει στράφι η επόμενη καλλιεργητική χρονιά........


Από αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν, από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ, οι οριστικές καταγραφές ζημιών, που υπέστησαν οι καλλιέργειες ροδάκινων, μήλων, αχλαδιών, κερασιών, ακτινιδίων, κηπευτικών, σιτηρών κι αμπελιών, τη Δευτέρα 10 Ιούνη από τη πρωτοφανή σε ένταση χαλαζόπτωση, που έπληξε την περιοχή από τη Νάουσα έως και το Αιγίνιο Πιερίας.
Ήδη, όπως ανέφερε στην Agrenda ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, Κωνσταντίνος Καραπαναγιωτίδης, από την επόμενη κιόλας ημέρας του ακραίου καιρικού φαινομένου, που εκδηλώθηκε με πτώση χαλαζιού σε μέγεθος ροδάκινου, προκαλώντας καταστροφές από 25% έως και 100% της παραγωγής, άρχισαν να συμπληρώνονται οι δηλώσεις από τους αγρότες κι ενεργοποιήθηκε και το πρώτο στάδιο των αυτοψιών και των καταγραφών ζημιών. 
Κύριο αίτημα των παραγωγών είναι.............