Σάββατο, 1 Ιουνίου 2013

       
Πρόγραμμα εκδηλώσεων Δήμου Κοζάνης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.  

pagkosmiaperiballontos                      Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, ο Δήμος Κοζάνης διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων από την Παρασκευή 07/06 έως και την Κυριακή 09/06.Σκοπός της δράσης αυτής είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος και οικολογίας

                                                                                                                                                                                   Διαβάστε όλο το πρόγραμμα εδώ: http://www.kozan.gr/?p=107227


Κώδωνας κινδύνου για τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδoνίας.

  

                   http://www.kozan.gr/wp-content/uploads/2012/03/mamatseio.jpg


Κραυγή αγωνίας για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας λόγω των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού και υποστελέχωσης κλινικών και τμημάτων τους, κρούει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Δυτικής Μακεδονίας (ΕΙΝΔΥΜ), με υπόμνημά της προς την ΟΕΝΓΕ (ομοσπονδία νοσοκομειακών ιατρών), αλλά και ενόψει της απεργιακής κινητοποίησης που κήρυξαν για τις 7 Ιουνίου οι ομοσπονδίες των γιατρών και εργαζομένων στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας (ΟΕΝΓΕ, ΟΕΔΗΝ και ΠΙΣΕΠΙΚΑ).

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το άρθρο εδώ: http://www.kozan.gr/?p=107218
Πλούσιο το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης από 17 Ιουνίου εως 30 Αυγούστου.
      
       Read more: http://www.kozan.gr/?p=107255

              
11-14 Ιουλίου 2013 οι φετινές Γιορτές της Γης στη ΒλάστηΓιορτές της γης στη Βλάστη μία εκδήλωση κοντά στη φύση!!!!!


Παρά την πολύπλευρη (οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική) κρίση, δεν το βάλαμε κάτω. 11 – 14 Ιουλίου, θα ζήσουμε και πάλι μαζί ένα διαφορετικό τετραήμερο στη φύση, θα ζωντανέψουμε και πάλι την ελεύθερη κοινότητά μας, θα μοιραστούμε τις εμπειρίες μας, θα τραγουδήσουμε και θα χορέψουμε όλοι μαζί. Εκεί, στο πανέμορφο, αλλά και τόσο φιλόξενο, φυσικό τοπίο της Βλάστης Εορδαίας. Και φέτος (όπως και πέρσι) το φεστιβάλ θα κλείσει το μεσημέρι της Κυριακής με το μεγάλο γλέντι στο δάσος, μέχρι τελικής πτώσεως.
Γιατί οι Γιορτές της Γης δεν έχουν απλώς καθιερωθεί ως η «άλλη πρόταση» του καλοκαιριού κατορθώνοντας να “τραβήξουν” τα βλέμματα όλων όσων αναζητούν το διαφορετικό. Αποτελώντας μια πολυπολιτισμική γιορτή και προτείνοντας ένα «εναλλακτικό» πρόγραμμα, απέδειξαν ότι η συνύπαρξη των πολιτισμών μόνο γιορτή μπορεί να είναι. Ακόμα περιλαμβάνοντας ένα πλήθος παράλληλων δραστηριοτήτων καθιερώθηκαν ως μια απόπειρα παρέμβασης για την προώθηση μιας άλλης αντίληψης στη σχέση μας με τη φύση, αλλά και μια πρόταση πολιτιστική, μια πρόταση διαχείρισης του ελεύθερου χρόνου, ακόμα και μια πρόταση εναλλακτικής διατροφής.
Πολύ περισσότερο σήμερα, σε μια εποχή όξυνσης ξενοφοβικών συνδρόμων, οι ανοιχτοί ορίζοντες των Γιορτών της Γης είναι η καλύτερη απάντηση. Γιατί η μουσική φτιάχνει γέφυρες και γκρεμίζει τα σύνορα, φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, τους εμπνέει για το διαφορετικό.
Έχοντας φιλοξενήσει όλα αυτά τα χρόνια τα μεγαλύτερα ονόματα της βαλκανικής μουσικής σκηνής (πολλά για πρώτη φορά στην Ελλάδα), συνεχίζουμε και φέτος …χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα, στο ίδιο μουσικό -και όχι μόνο- κλίμα. Με την οργανωτική ευθύνη της Πολιτιστικής Εταιρείας Βλάστης (μιας μη κερδοκοπικής εταιρείας που δημιουργήθηκε από τους ανθρώπους της Βλάστης) και την συνδιοργάνωση της Εταιρείας Περιβαλλοντικής Έρευνας και Ενημέρωσης ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ.Σεισμική δόνηση 3,6-3,8 R  ταρακούνησε την Κοζάνη και τις γύρω περιοχές...

         Ισχυρή σεισμική δόνηση ταρακούνησε στις 02:04 την πόλη της Κοζάνης και τα γύρω χωριά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή, ενώ συνοδεύτηκε από βουητό και αναστάτωσε την περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://kozanimedia.gr/?p=136802