Τρίτη 18 Ιουνίου 2013


enosi_yapllilon

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης εκφράζει τη συμπαράσταση προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης εκφράζει τη συμπαράσταση προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ μετά από την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την δημόσια τηλεόραση.

Πίσω από τους αριθμούς, πίσω από τις στατιστικές και τις πολιτικές αποφάσεις, υπάρχουν εργαζόμενοι άνθρωποι και οι οικογένειές τους οι οποίοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση. Στη θέση αυτή άλλωστε λόγω των επιταγών της τρόικας και της υφεσιακής πολιτικής (που τελικά αποδείχτηκε λάθος) έχουν βρεθεί (και αν δεν αλλάξει κάτι  θα βρεθούν) χιλιάδες συνάνθρωποί μας.
Το επιχείρημα περί εξυγίανσης της ΕΡΤ δεν πείθει ουσιαστικά κανέναν, γιατί η λογική του “πονάει πόδι κόβω πόδι” είναι αν όχι απάνθρωπη τουλάχιστον αναποτελεσματική. Είναι ακατανόητο γιατί δεν μπορεί να εξυγιανθεί η ΕΡΤ, ενώ είναι ακόμη “στον αέρα”. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί επίσης ο πολυσήμαντος -και βαρυσήμαντος- όρος “δημόσιος αλλά όχι κρατικός” αναφορικά με τον νέο φορέα που πρόκειται να ιδρυθεί.
Εκφράζουμε την ανησυχία μας, μήπως από εδώ και στο εξής κάθε οργανισμός-φορέας που δεν κρίνεται υγιής από την τρόικα, είτε θα αποκρατικοποιείται είτε θα καταργείται, άσχετα εάν είναι δυνατή η μετατροπή του σε υγιή, άσχετα εάν ορισμένα δημόσια αγαθά δεν μπορούν να μετρηθούν σε Ευρώ. Το μόνο που είναι σίγουρο, είναι ότι εάν τελικά η κυβέρνηση εμμείνει στις απόψεις της και κρατήσει την ΕΡΤ κλειστή, την τύχη της ΕΡΤ θα ακολουθήσουν και άλλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου